Wasvoorschriften: 4 tips om het wassen wel heel gemakkelijk te maken

Wasinstructies patchbyesme
Klik om te delen op social media:

Yes! Dankjewel voor je aankoop! Dit zijn de wasvoorschriften voor de babydekens en verzorgingsartikelen van patchbyesme.  

Neem ze zeker even door. Met deze aanwijzingen zorg je ervoor dat je artikelen zo lang mogelijk mooi en fris blijven. Oók als je ze veelvuldig gebruikt. En dat is natuurlijk wel zo fijn! 

Onze handgemaakte babydekens, ook wel quilts genoemd, zijn gemaakt van katoen en polyester. Ze zijn deels met de naaimachine, en deels met de hand genaaid. Daarom is het belangrijk dat ze voorzichtig gewassen worden. 

Volg deze aanwijzingen om je babydeken te wassen:  

  •  Wassen op max. 30 graden op een wolwasprogramma   
  • Gebruik een zacht wasmiddel en wasverzachter  
  • Gebruik Color Catcher-doekjes   
  • Wassen met gelijkaardige kleuren 
  • Liggend laten drogen of in de droger op lage temperatuur 
Babydeken Mariëlla Quilt

De Color Catcher-doekjes zijn vooral de eerste paar wasbeurten heel belangrijk. Ze zorgen ervoor dat de kleuren in de stof niet uitlopen.

Je wast je deken best met andere was met gelijkaardige kleuren. Ik vind het zelf bijvoorbeeld fijn om onze quilts samen met de handdoeken te wassen. 

Verzorgingsartikelen voor baby’s wassen

De verzorgingsartikelen voor baby’s, zoals de wasbare babydoekjes, kun je op max. 40 graden wassen. Je kunt ze drogen in de droger of aan de waslijn. Je kunt ze ook strijken op gemiddelde temperatuur. 

De hydrofieldoeken en knuffeldoekjes van hydrofielstof (double gauze) kun je wassen op max. 30 graden. Deze items kunnen niet in de droger. Je kunt ze wel strijken op een lage temperatuur.

Babydoekjes Bobby

Rompertjes kunnen gewassen worden op 30 graden max. Je kunt ze voorzichtig strijken op lage temperatuur, maar niet op de plek van de opdruk. De rompertjes kunnen niet in de droger. 

Verzorgingsartikelen was je best zo snel mogelijk na gebruik. Ook laat je ze na het wassen goed drogen, en berg je ze op een schone, droge plek op. Zo geef je bacteriën geen kans.   

Wasvoorschriften dagelijkse verzorgingsartikelen

De dagelijkse verzorgingsartikelen voor dames, zoals de reinigingspads en mondkapjes, kun je ook wassen op max. 40 graden. Je droogt ze het best aan de waslijn. Je kunt ze ook strijken op gemiddelde temperatuur.  

Ook hier geldt dat je de verzorgingsartikelen je best zo snel mogelijk na gebruik wast. Ook laat je ze na het wassen goed drogen, en berg je ze op een schone, droge plek op. Zo geef je bacteriën geen kans.   

De voedingscardigan van Chou & Chou kun je wassen op 30 graden max. Je droogt ze het beste liggend. Ze kan niet in de droger. Wanneer nodig, kun je de cardigan op lage temperatuur strijken. 

Wasvoorschriften

Babykamer en decoratie

De bekers met opdruk kunnen alleen met de hand gewassen worden. Ze kunnen niet in de afwasmachine. 

De macramé regenbogen en banners met opdruk kunnen niet gewassen worden. Je kunt ze wel afstoffen met een vochtige doek. 

Hoe zit het met de veiligheid?

 De artikelen van patchbyesme zijn gemaakt met de grootste zorg en aandacht voor veiligheid. Als het gekochte item beschadigd is, of als er zich andere problemen voordoen, contacteer ons dan via e-mail op info@patchbyesme.be. 

Heb je nog vragen, kijk dan bij de Veelgestelde vragen. 

Vond jij deze blog leuk om te lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang de leukste tips en nieuwtjes direct in jouw inbox! Klik hier om je aan te melden!


Klik om te delen op social media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen