4 tips voor de laatste weken van je zwangerschap

Laatste weken zwangerschap
Klik om te delen op social media:

De laatste weken van je zwangerschap¬†ūü§ó¬†De √©√©n raast er zo doorheen, bij de ander lijkt de tijd maar niet voorbij te gaan. Wat kun je doen om het einde van je zwangerschap zo sereen en rustig mogelijk door te brengen? Ik heb¬†vier tips voor je!

Dat een zwangerschap 40 weken zou moeten duren, is eigenlijk een mythe Minder dan 5% van de vrouwen bevalt na exact 40 weken, oftewel 280 dagen. Toch houden we onszelf er vaak heel erg aan vast, wat soms nogal wat stress met zich mee brengt.  

De 40 weken-grens is eigenlijk een benadering. Net als het moment van de bevruchting een benadering is. Als je baby vroeger of later komt, dan betekent dat nog niet automatisch dat er iets mis is. Zoals mijn gynaecoloog het zei toen ik met 38 weken langskwam: 

“Het kan nu ieder moment gebeuren, en dat is prima!”

Laat je dus niet gek maken door de 40 weken-mythe.¬†No stress!¬†ūüĆł

Laatste weken van je zwangerschap
De laatste weken van je zwangerschap

Ga in gesprek over je bevalling

Vroeg of laat tijdens de zwangerschap, zul je met de vroedvrouw, verloskundige of gynaecoloog een gesprek hebben over de geboorte van je baby. En dat is jouw moment om te laten weten wat jij liever wel en niet wilt.  

  • Wil je liever thuis of in het ziekenhuis bevallen?¬†¬†
  • Word¬†je liever wel of niet ingeleid?¬†
  • Sta je open voor medische pijnbestrijding (ruggenprik)?¬†
  • Beval je liever in een¬†bevallingsbad, op de grond, in bed, of iets anders?¬†

Informeer je van¬†tevoren¬†goed over wat er zoal kan gebeuren tijdens een bevalling. Wat houden de verschillende procedures in, en wat zijn de voor- √©n nadelen? Zorg dat je al v√≥√≥r je bevalling weet wat liever wel en niet wilt ūü§ó Als je een¬†geboorteplan¬†hebt opgesteld, zul je dit hierin kunnen beschrijven.¬†

Kruip in je bubbel

Naar gelang je behoefte, kun je je aan het einde van je zwangerschap terugtrekken in je bubbel. Zo verminder je stress en kun je je voorbereiden op wat er gaat komen.

Dit is ook heel belangrijk om jezelf én je kindje klaar te maken voor de geboorte. Je kunt meer rust nemen, je geboorteaffirmatie of bevallingsmantra alvast herhalen, je omringen door mensen waar je je veilig bij voelt.

En als je taken uit handen kan geven, zeker doen! Misschien kan iemand de was voor je doen, of de kinderen naar school brengen.  

Geboorteaffirmatie
Geboorteaffirmatie

Selfcare tijdens de laatste weken van je zwangerschap

Moet je in de dagen rond de 40 weken dan helemaal niets meer doen? Zeker niet! Zolang je maar zoveel mogelijk dié dingen kunt doen, waar jij je goed bij voelt. En daarnaast hangt het natuurlijk ook af van hoe het lichamelijk met je gaat.  

Een beetje extra selfcare tijdens de zwangerschap kan zeker geen kwaad. Ga eens lekker in bad, en verzorg je huid met één van de producten van onze Herbalife SKIN lijn. Maak een wandeling in de natuur, of lees een boek. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet. Het belangrijkste is dat het jou happy maakt!

Ten slotte wil ik je graag deze bonustip meegeven: 

Luister naar je lichaam en geest, en laat je hierdoor leiden 

Vond jij deze blog leuk om te lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang de leukste tips en nieuwtjes direct in jouw inbox! Klik hier om je aan te melden!


Klik om te delen op social media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen